dissabte, gener 29, 2022
   
Mida lletra

Productes làctics

FORMATGE DE PELL RENTADA PUIGPEDRÓS

Formatge singular creat a partir de llet de vaca de la Cerdanya, i pensat per oferir la personalitat única de l’entorn on s’elabora. De pell rentada, la seva coloració taronja característica influeix en el gust i la textura, una olor intensa i matisada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semidura, permet un pas en boca on es noten les anous, la fruita confitada i un final llarg i persistent de prat i records de muntanya.

Un formatge per anar fent camí en el món dels formatges amb caràcter.
Característiques més importants: llet crua de vaca de la pròpia explotació, formats de 1 a 2 Kg., escorça rentada, mínim 2 mesos de maduració, conservació entre 6-10ºC.
Acompanyar de: préssec, fruita confitada, orellanes, anous, pa de cereals, pa d’anous, vi blanc de criança en bota (preferentment riesling o sauvignon blanc).


FORMATGE MADURAT ROQUES BLANQUES

L’elaboració d’aquest formatge es remunta als orígens de la història làctica de Catalunya. Formatges de maduració llarga, segons l’època de l’any més o menys; d’escorça natural o lleugerament florida; de peces mitjanes o grans per aguantar al rebost durant una temporada llarga; en definitiva un formatge amb el gust i la personalitat autèntica del que abans era a casa nostra un formatge: llet crua de vaca, elaboració manual, una bona guarda de les peces fins al seu punt òptim d’aroma, gust i textura. Vaja, una joia pels sentits i pels records.

Característiques més importants: llet crua de vaca de la pròpia explotació, formats de 1 a 2 Kg., escorça natural o lleugerament florida, mínim 3 mesos de maduració, conservació entre 4-8ºC.
Acompanyar de: avellana torrada, codonyat, espàrrecs verds, pa d’olives negres, pa blanc, vi negre de llarga criança (preferentment syrah o merlot).


FORMATGE DE PASTA CUITA ALTEJÓ

És un formatge de pasta cuïta a 45ºC, força habituals a Suïssa i França, d'escorça natural. A la boca la pasta és agradable i dolça , lleugerament elàstica. Pronunciat perfum de bolets de primavera a l'escorça amb reminiscències de sotabosc. Ulls homogenis i ben formats a l'interior de la pasta. Elaborat també amb llet crua de vaca. És el que té una maduració més llarga a la cambra: de 4 a 6 mesos.
Formats: 1/2 kg. 1 kg i 2 kg.
Molt interessant per acompanyar amb melmelades.
FORMATGE AMB OLI I HERBES AROMÀTIQUES

Formatge fet amb llet crua  vaca, conservat amb oli verge d'oliva amb herbes aromàtiques. El gust és làctic, amb notes d'oli d'oliva. Es prepara sense escorça, és de color blanc intens i textura tova. Són rectangles de formtage de petites dimensions i, encara tendres, es posen en pots plens d'oli i herbes. Abans de ser consumits, es mantenen dins de l'oli durant un mes. La característica principal és que adquireixen progressivament els aromes de les herbes aromàtiques:
sajolida, romaní, comí, llorer, etc. Presentat dins de pots de vidre amb un pes net de 340 grams.


 FORMATGE DE TUPÍ

És un formatge fermentat de mitja a molt llarga maduració, amb un mínim de dos mesos. És de pasta molt tova i untuosa. El seu sabor és fort i intens, persistent i agressiu, amb un regust del licor emprat en la seva elaboració. Es fermenta amb un licor en un recipient.
Es presenta dins de pots de terrissa amb un pes net de 200 grams.